tirsdag 31. august 2010

Sopp stekt på stormkjøkken

Forrige helg ble tilbragt utendørs på en øy i Vansjø i Østfold, med kano og lavvo. Labb tilbragte store deler av tiden med å fiske. Selv er jeg svært glad i å lete etter sopp, så jeg tok en sveip over øya.

Fangsten ble noen flotte kantareller, samt et par små piggsopp og en neve traktkantareller. Det ser ut til at det er litt tidlig for traktkantarellen enda, og noen av kantarellene begynner å bli litt skjemt allerede. Piggsopp har jeg ikke funnet noen store forekomster av i år.

Vi har ikke mye erfarig med stormkjøkken, men fikk da til slutt fyr og ganske god varme på den. Dette stormkjøkkenet har vi kjøpt på Biltema.

Etter at soppen er rensket (de skal helst ikke skylles i vann, men her synder jeg - fy!), skal de forvelles. Det er egentlig ikke riktig å si at de forvelles. For det betyr egentlig at de kokes i vann. Det skal de ikke. Ha soppen i en tørr panne, varmes opp til soppen begynner slippe fuktigheten. Når dette er dampet bort, kan de stekes i deilig smør.

Kantareller, piggsopp og traktkantarell.

Forvelling, soppen slipper fuktighet.

Klar til steking

Stekt i smør, med salt og pepper.

Ser det ikke godt ut? Det smakte himmelsk :-) Nå gleder jeg meg stort til neste mulighet til å lete etter sopp. Jeg vil tro traktkantarellen begynner å bli fine i disse dager.

1 kommentar:

  1. Det ble også stekt littegrann gjedde, som ble fortært sammen med soppen.

    SvarSlett