fredag 3. september 2010

Overnattingstur til Vansjø


Vår første overnattingstur med kano og lavvo, gikk til Vansjø i Østfold, nærmere bestemt til Store Kvernøya nest siste helg i august. Etter å ha samkjørt våre padleferdigheter helgen før, var vi rimelig sikre på at dette skulle gå bra. Noe det da også gjorde :-)


Denne gangen hadde vi med fiskeutstyr og fiskekort ble kjøpt inn på forhånd. To døgnkort kostet det samme som to ukeskort og med avgift kom det på 220 kroner til sammen. Det ble en dyr, liten gjeddefilet da fangsten var heller mager. Men man styrer da ikke unna muligheten til å steke sprellfersk gjedde på stormkjøkken!




"Den er alt for liten til å ta bilde av da!"
Mulig det, men det var den eneste vi fikk denne turen :-)


Stormkjøkkenet vårt, kjøpt på Biltema. Det fungererer helt fint.
Det praktiske campingbestikket fant vi på samme plass.


Deilig gjeddefilet stekt i smør med salt og pepper.
Det ble en smaksprøve om ikke annet!

Vår lavvo, som vi heldigvis slo opp FØR det ble mørkt.

Denne lille tassen flyttet vi før vi losset opp i kanoen, så han ikke skulle bli trampet på.

Bagasjen stropes fast i kanoen i tilfelle vi skulle gå rundt. Dumt å miste alt utstyret
om man skulle være riktig uheldig.

Disse gjessene er nok vante til å bli servert....

.... for redde for folk var de i alle fall ikke.

Heldigvis la vi den 2-3 km padleturen tilbake til bilen, ikke alt for sent på dagen. Det blåste en del under hele turen. Og mot ettermiddagen på søndag kom det noen stygge, mørke skyer sigende over oss. I frykt for at det skulle blåse for mye opp, valgte vi å starte på returen rundt kl. 16.00.

Og det blåste, men ikke værre enn at vi kom oss vel fram og ikke ble vi veldig våte heller. Ny tur er allerede under planlegging!

1 kommentar:

  1. Gratulerer med enda en blogg du også! Vi har jo alt for god tid, he he! Koselig å lese om kanotur og feltmat, og så tar du jo fantastisk gode bilder. Gleder meg til å følge med her! Skal se om jeg får til å legge meg til som følger...

    SvarSlett