onsdag 1. september 2010

Vår aller første kano-tur

Vi har kjøpt kano!


En fin lørdag i august hentet vi en flott, brukt kano av typen Cherokee 415. Den er 4 meter og 15 cm lang, 85 cm bred og veier kun 25 kg. Søndag slang vi den på taket på vår lille Peugeot og kjørte den korte turen opp til Nøklevann i Østmarka.


Noe spenning lå i dette med hvordan vi skulle komme oss ombord i kanoen. Eller rettere sagt, hvordan det skulle gå da jeg gikk oppi den. Labb har padlet før, det har ikke jeg. Begymringen viste seg å være grunnløs og snart tok vi våre første padletak på et blikkstille vann.


Under oss så vi vannliljer og store mengder bittesmå fisk.


Noen steder var det så gjenngrodd at vi måtte dytte unna gresstuer i vannet for å kunne passere med kanoen. Det ble et par omveier og bomturer der vi bare måtte snu fordi det var uframkommelig. Men det gjorde ikke noe å ta en ekstra runde eller to i så flotte omgivelser.


Midt i vannet ligger det små øyer som var supre å gå i land i for å ta en liten pust i bakken, spise matpakke og nyte det deilige været. Kanoen er lett og enkel å dra på land. Lasteevnen er på 300 kg, men siden dette var en test-tur ble det uten mye bagasje og uten fiskeutstyr.


Kunne været ha vært bedre? Neppe. Varmt og godt og så godt som vindstille hele turen. 6 timer var vi ute. Vi hadde ikke regnet med å være så lenge borte, så det ble litt for lite mat og drikke for en så lang tur.

Apropos - med på denne turen hadde vi brusbokser. Men da vi kom hjem, hadde vi med oss dobbelt så mange tombokser som da vi dro ut. Hva er det som gjør det så vanskelig for folk å rydde etter seg når de drar med bokser og embalasje ut i naturen? De har jo klart å bære ølboksene med seg ut, da burde de jo klare å bære de med seg hjem igjen?


Summa sumarum var dette en tur som absolutt ga mersmak og selv Laboline følte seg klar til å ta fatt på planleggingen av en overnattingstur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar